top of page

Szertartásvezetésről vagyis az én szertartásvezetésemről…….
 

Imádok visszaemlékezni arra, hogy, hogyan is kezdtem el Szertartásvezetőként tevékenykedni.

Már jó ideje szerveztem és bonyolítottam az esküvőket főként külföldön élő párok számára, itt vetődött fel először a kérdés, hogyan is lehetne megkönnyíteni az esketést mind a sokszor adódó földrajzi távolság illetve a hivatalos papírok végeláthatatlan ügyintézését illetően, főként ha a párom éppen Új Zélandi….. hát így kezdődött, aztán egyre több pár szeretett volna különleges, személyre szabott polgári ceremóniát, nem pedig egy sablonos szöveget, egy számára idegen, sok esetben először látott anyakönyvvezetőtől.

És persze sok alkalommal problémát jelenthet a dátum és az időpont összehangolása, megválasztása ha éppen egy éjszakai, gyertyafényes esketést szeretnének.

No, és persze az idegen nyelv, hiszen manapság rengeteg vegyes házasság köttetik, így elengedhetetlen az esküvő során akár a két nyelvű szertartás.

Úgy gondolom, ez mind elegendő indok arra, hogy a manapság már 98%-ban szertartásvezetést válasszák a házasulandók.

Így minden egy kézben a szertartásvezető személyében, aki profin beleilleszti a ceremónia időpontját a Forgatókönyvbe, és ezzel, valamint a személyre szabott beszédével, igazi meghitt perceket, örömkönnyeket, nevetést , szép emléket varázsol a párok számára.

 

De hogyan is kezdődik a közös munkánk…………?

….. amikor először találkozunk, elkezdünk beszélgetni, ismerkedni kérdezgetlek Titeket.

A jó kérdésekkel ügyesen kifaggatlak Benneteket, visszarepítelek az első pillanatokhoz, szerelmetek „hajnalához”……

Amíg Ti meséltek én csak figyelek Rátok, ahogy egymásra néztek, ahogy megfogjátok egymás kezét, ahogy egymás szavaiba vágtok.

…. és az emlékek újra felélednek, valósággá válnak mind számotokra mind számomra, és ott mélyen megszületik az a bizonyos ceremónia beszéd, szertartás szöveg, ami meghitt, különleges, mély érzelmekkel teli, valóban igazi érzelmi katarzis lesz számotokra a pár számára.

Ezáltal én adtam valami pluszt Nektek és Szeretteiteknek, Ti pedig egymásnak egy szerelmi vallomást általam.

Ez a nap azért is különleges, mert elmondhatjátok Szüleiteknek, hogy miért is vagytok hálásak nekik.

Közös munkánk eredménye, hogy ez a Nap a szerelemről és a szeretetről szól, Ti is és én is adok Magamból, és ezt százszorosan kapjuk vissza a sugárzó tekintetekből, könnyekből és kacagásokból.

Hát ilyen szertartást varázsolok Én, Nektek közös munkánk eredményeképpen.

bottom of page